De siste ukene har det vært flott høstvær på Helgeland – her kommer noen tips til turer du kan ta i høstferien i nasjonalparken!

Er du sugen på topptur? Det er fremdeles fult mulig å ta toppturer i nasjonalparken, men nå har det begynt å komme snø i høyden, så skal du til topps må du kle og sko deg for forholdene!

Tatt fra Storklumpen – høgest i nasjonalparken – her har snøen begynt å legge seg!
Foto: Torhild Lamo

Eiterådalen byr på mange turmuligheter, ta en tur i Skjørlægda til Fjellgården eller Tåletjønna. Men har du ikke vært på Holmfjellet kan vi anbefale en tur hit. Start fra Sandvikbakken (kjøreveg som går opp fra hytta straks sørom parkeringsplassen, eller på sti fra Holmen gård. Holmen gård tilbyr også overnatting.

Utsikt fra Holmfjellet. Foto: Anne Krutnes

I Innervisten kan man nyte både hav og fjell! Ta en padletur opp tidevannsstrømmen i Strauman landskapsvernområde til Lakselvvatnet. Kajak kan du leie hos Vistenfjord eller Bønå gård. Vistenfjord tilbyr også kurs og guida turer.

I Innervisten kan du også ta fine fotturer, fra Bønå til Krongelvatnet eller fra Aursletta opp til Storstraumen.

Krongelvatnet i høstdrakt. Bønå gård leier ut trelavvo og båt. Foto: Torhild Lamo

Stavassdalen byr på fine familieturer året rundt, med Stavassgården og Stavatnet som lette dagsturmål. For den som vil på overnattingstur er Stavassetra et fint alternativ!

Utsikt fra nytt utkikkspunkt langs Stavassvegen. Her ser vi blant annet Storklumpen, Langskardnasen, Kvitfjellet og Eiteråfjellet. Foto: Torhild Lamo