Fjordarmen er den innerste delen av Vistenfjorden og er en trang, dyp fjord inn i Lomsdal-Visten. Dette er startstedet for så vel korte som veldig lange turer. Områder som Sæterdalen og Laksmarka ligger lett tilgjengelig, og fjordene og fjellene i nasjonalparkens vestre del er bare noen timers marsj unna.

De fleste ankommer Innervisten i båt. Du kan velge å hoppe av på Ausa – rett utenfor nasjonalparkgrensa – eller på Bønå eller Aursletta, helt innerst i fjorden. Ausa er et sted med noe feriegjester om sommeren, mens det innerst bor i fjorden er 11 fastboende på Aursletta og Bønå.

Med start på Ausa kan du velge blant en rekke turalternativer i nasjonalparkens vestre del. Både dagsturer og lengre turer. Fjellgården på Auslia er ett av husværene i området som står åpen for overnattingsgjester. Den eies av Vevelstad kommune.

Fra Bønå gård er det en fin tur opp Bønådalen mot Krongelvatnet. Herfra kan du gå videre til Mosjøen via Sørvassdalen. Denne turen tar en til to dager. Det er synlig sti i begge ender, over fjellet er det vardet.

Fra Aursletta går en trang tidevannsstrøm opp til Lakselvvatnet. Denne renner mot havet når det er fjære, men fylles opp med saltvann ved flo. Lakselvvatnet er et godt utgangspunkt for turer i Laksmarka og Sæterdalen. Stia opp fra Aursletta til Lakselvvatnet er en opplevelse i seg, med trapper, stiger og jettegryter. Dersom du foretrekker båt kan skyss ordnes fra Bønå gård.

Adkomst

Innervisten nås enkelt med hurtigbåt fra Tjøtta eller Forvik. Til Tjøtta kommer du med buss fra Sandnessjøen, mens Forvik nås med buss fra Brønnøysund.

Turforslag

Overnattingsmuligheter

Både på Aursletta (Aarstrand gård Åpnes i ny fane) og Bønå Åpnes i ny fane får du overnatting og på Bønå kan du også leie båt og få servering. Bønå gård har også utleiehytte og lavvo ved Bønåvatnet og Krongelvatnet.